Blog > Komentarze do wpisu

Dynia - w całości pieczona i nadziewana

czyli dynia użyta jako przechowalnia pyszności :)

do wypełnienia dyni użyto:
boczek wędzony około 40 dkg
4 cebule
5 ząbków czosnku
miąższ wyjęty z dyni
śmietana
ser żółty około 30 dkg

Boczek wraz z cebulą i czosnkiem pokroić drobno i podsmażyć na patelni, dodać miąższ i podsmażyć jeszcze troszkę. Śmietanę wymieszać z serem żółtym i doprawić solą, pieprzem.

I teraz układamy warstwy :
warstwa boczku + dodatki - warstwa śmietanowego sosu - warstwa boczku i tak do pełnego wypełnienia dyni

Piec w piekarniku aż dynia będzie miękka.

mniam ..



a Festiwal dzisiaj się kończy

sobota, 31 października 2009, dyrdymalki
"
"

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
bea.w.kuchni
2009/10/31 07:53:27
Uwielbiam taka pieczona, 'faszerowana' dynie!
Dziekuje bardzo za udzial w Festiwalu :)

Pozdrawiam!
-
2009/10/31 14:48:07
Pierwszy raz jestem u Ciebie i odrazu taki interesujący przepis przed moimi oczami:)super!
-
dyrdymalki
2009/11/01 11:24:14
Dziękuję za dobre słowa i zapraszam częściej :)
.


PustaMiska - akcja charytatywna
Twoje Miasto Za Pół Ceny











Gotujemy po polsku!

Durszlak.pl

Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi






Gotujemy po polsku!