Blog > Komentarze do wpisu

Pizza pieczona na kamieniu i KONKURS

Dzisiaj dotarł do mnie kamień do pizzy ze sklepu Szef Kuchni i nie mogłam sobie odmówić natychmiastowego upieczenia pizzy.

Pizza przepis na ciasto. 
( na 3 krążki )
  • 0,5 kg mąki 
  • niepełna łyżka cukru
  • niepełna łyżeczka soli 
  • 25 ml oleju 
  • 0,25 ml wody letniej 
  • 10 gr drożdży 
( przepis zaczerpnęłam stąd )

Do letniej wody dodajemy pokruszone drożdże i cukier wszystko mieszamy, po chwili dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do ciepłego miejsca na 30 minut. Po tym czasie dzielimy ciasto na 3 części, pierwszą rozwałkowujemy i układamy na oliwionym talerzu. 

Kamień rozgrzewamy wg zaleceń na opakowaniu i potem na rozgrzany kamień przekładamy ciasto i dodajemy dodatki.

Dzisiejsze dodatki na mojej pizzy to było to co w lodówce czyli:
koncentrat pomidorowy z Pudliszek z cebulą, kilka plasterków szynki, kilka plasterków sera żółtego, rukola i już.

I tak również z pozostałymi dwoma kawałkami ciasta. 

Pizza wyszła pyszna, cienka i chrupiąca. Boska. 

Kamień do pizzy okazał się strzałem w 10!, jest genialnie prosty w obsłudze, a pizza wychodzi chrupiąca. 
Genialne ! tak proste rozwiązanie do normalnego piekarnika. 



Szybkie zdjęcie pizzy, bo rodzina już stała w gotowości bojowej po kolejny kawałek.

A teraz mam dla Was konkurs :

Regulamin:
1.Jeśli masz ochotę polub te dwa profile :Kuchni na wzgórzu i Szef Kuchni.pl ( to nie jest obowiązek )

2.W dniach 26.04.12 do 10.05 podać w komentarzu do tego wpisu propozycję dania ( wraz z przepisem ), które można podać w pokazanych na poniższym zdjęciu miseczkach Serce.

3.Nagrody są dwie czyli dwie miseczki ze zdjęcia - wygrywają dwie osoby - każda wygrywa 1 miseczką.

4.Przesyłka realizowana jest tylko na terenie Polski.

5.Jednego Zwycięzcę wybiorę ja, drugiego Przedstawiciel sklepu.

6.Wyniki ogłosimy w dniu 11.05.2012.


czwartek, 26 kwietnia 2012, dyrdymalki
Tagi: konkurs
"
"

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
Gość: Emcia, *.jeleniagora.vectranet.pl
2012/04/26 18:56:57
Lubię jako Emcia pichci i Emilia Wańczyk
W miseczce podałabym moją ukochaną sałatkę owocową, która bardzo często króluje u mnie w jadłospisie :))
Składniki:
1 jabłko
1 banan
1 kiwi
1 pomarańcza
1 ulubiony jogurt (u mnie jogobella light - pieczone jabłko z rodzynkami)
Muesli
Jabłuszko, kiwi, banana i pomarańczkę kroimy w kostkę, paski, plastry - jak kto lubi :) polewamy jogurtem i posypujemy ulubionym muesli. Wszystko mieszamy i już!
emcia.pichci@vp.pl
-
dusiowaa
2012/04/26 19:11:31
podałabym kokosowy pudding :
1,5 łyżki kaszy mannej
1 łyżka wiórek kokosowych
120ml mleka
50ml wody
1 łyżeczka cukru
1 łyżka syropu malinowego

Na małym ogniu gotować mleko z wiórkami i cukrem.
W zimnej wodzie wymieszać kaszę manną.
Wlać do gotującego się mleka i energicznie mieszać do zgęstnienia.
Przelać do miseczki i zostawić do ostygnięcia.
Włożyć na całą noc do lodówki.
Przed podaniem polać syropem.
-
Gość: Anonimowy, *.toya.net.pl
2012/04/26 20:44:53
Konkursy w których wymagane jest polubienie danej strony jest niezgodne z prawem, prosze zapoznać się z regulaminem facebook'a.
-
Gość: , *.48.167.65.rev.krawarkon.pl
2012/04/26 22:38:57
to bardzo ciekawe ze regulamin facebooka ma zastosowanie dla innych stron i blogów w sieci. to tak jakby regulamin PKP zastosować w szaletach miejskich... szanowny anonimowy gosciu absolutnie nikt nie zmusza Cię przecież do brania udziału w tym konkursie a tym samym odwiedzania czy zapisywania sie na jakimkolwiek fan page na facebooku.
-
dyrdymalki
2012/04/27 10:05:26
Anonimowy - dziękuję za zwrócenie uwagi - nie wiedziałam o tym, jak widać człowiek uczy się cały czas :)

Host - no niestety taki zapis jest na FB :
4.2 W regulaminie promocji, czy innym, nie uzależnisz wzięcia udziału w promocji od podjęcia jakiejś czynności na FB, np. updatetowanie statusu, umieszczenie postu na profilu czy stronie, albo załadowanie zdjęcia.

Regulamin zmieniłam :)
-
Gość: , *.ip.netia.com.pl
2012/04/27 10:15:48
Nie wiem, czy można podać jeden przepis, czy więcej, więc obstawiam ten z linku poniżej, bo:
1. kocham kaszę,
2. moją miłość wyrażam sercem, jak widać na zdjęciu,
3. myślę, że ta potrawa doskonale się prezentuje w ciepłych kolorach - a takie właśnie mają te konkursowe miseczki.

Zatem, proszę Państwa: MIŁOSNA KASZA Z NUTĄ POLSKO-WŁOSKĄ!

Przepis - na mojej stronie na FB: www.facebook.com/photo.php?fbid=3259776100476&set=a.2214871418512.2129337.1449381022&type=3

Pozdrawiam SERdecznie! :D
Anula
-
Gość: Dorota Owczarek, 31.6.244.*
2012/04/27 16:18:16
Mnie pasowałby tu :
Ser ricotta z pomidorami i bazylią.
Harmonia smaku i koloru.
Potrzeba: ( 4 porcje)

250 g ricotty
2 pomidory
kilka liści bazylii
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżka oliwy z oliwek
sól
czarny-świeżo mielony pieprz
Pomidory pokroić w dużą kostkę.
Bazylię posiekać.
Połączyć wszystkie składniki z serem ricotta, dodać przyprawy i wymieszać.
Odstawić na kilka minut aż smaki się połączą.

Smacznego.
polubiłam wszystko juz dawno i anonimowy mnie nie zastopował, nikt przecież nikogo do niczego nie zmusza.
Jeśli mi nie pasuje to nie biore udziału i już.
dolores1264@o2.pl
-
Gość: lenka-niki, *.skierniewice.vectranet.pl
2012/04/28 10:27:50
Nie wiem jakiej wielkości są miseczki, ale pasowałoby mi umieścić w nich trzy gałki różnokolorowych lodów, dorzucić pokrojone w kostkę owoce - mandarynki, jabłka, banany, winogrona i całość potraktować polewą np. truskawkową. Dla niebędących na diecie można jeszcze dorzucić bitą śmietanę i wiórki czekoladowe.
agatajanus30@gmail.com
-
Gość: Aghate, *.elementy.pl
2012/04/28 11:01:19
Sałatka z granatu i polędwiczek w orzechowej panierce - idealnie wpasuje się w te miseczki :D


2-3 liście sałaty lodowej
garść ziaren granatu
1-2 niezbyt duże ziemniaki
1-2 plastry polędwicy
garść posiekanych orzechów włoskich
rozbełtane jajko
sos sałatkowy (ja użyłam takiego z torebki, knorra)

Ziemniaki obrać, pokroić w małą kostkę, ugotować, uważać, żeby nie rozgotować. Polędwicę leciutko rozbić, posolić, popieprzyć, zamoczyć w jajku, obtoczyć w orzechach. Smażyć na oleju lub smalcu. Sałatę porwać na kawałki. Ostudzone ziemniaki posypać na sałatę, na to ziarna granatu. Polać sosem, na tym ułożyć polędwiczki.
-
Gość: agnieszkazg, 109.110.192.*
2012/04/28 21:04:30
Sałatka Biedronka :)

Sałatka ma swoją nazwę od tego, że większość produktów pochodzi ze sklepu Biedronka ;)

Składniki:
2 piersi z kurczaka (lub jedna podwójna)
przyprawa do kurczaka
1 średni ogórek
kapusta pekińska
mix sałat z Biedronki
sos ziołowo - ogrodowy z Biedronki (Culineo)
majonez (najlepiej Winiary)
śmietana 12%
cukier puder
ser żółty w kostce (najlepiej, aby był twardy do starcia)
olej do smażenia

Przygotowanie:
Mix sałat z Biedronki opłukujemy i układamy na dnie miseczki. Piersi z kurczaka myjemy, kroimy w paski i przyprawiamy przyprawą do kurczaka, następnie smażymy. Po usmażeniu, kroimy w kostkę i układamy na mix sałat, polewamy pozostałym tłuszczem po smażeniu (oczywiście w małej ilości). Ogórka myjemy (nie obieramy!) i kroimy w półplasterki, układamy na kurczaka. Sos ziołowo - ogrodowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, do sosu wlewamy śmietanę, dodajemy majonez i trochę cukru pudru (wszystkie proporcje można ustalać według własnego smaku). Następnie myjemy kapustę pekińską i skrajamy tylko tę początkową część, w dość drobne kawałki. Kładziemy na wierzch. Sos tarkujemy na największych oczkach i posypujemy nim sałatkę.
-
domaskowa
2012/04/30 16:14:57
Nad kamieniem myślę już od bardzo długiego czasu, w rezultacie czego wybrałam tanią, okrągłą, płaską formę, która mi się już bardzo porysowała. Myślę, że jednak, patrząc na Twoją pizzę ten wydatek się opłaca i chyba zamienię ten aluminiowy nabytek a porządny kamień do pizzy, bo tą z kolei uwielbiamy :)
-
Gość: kulinarny-swiat.blogspot.com, *.itvmedia.pl
2012/05/03 08:57:24
Pieczone orzeszki w chrupkiej panierce z cynamonem.

Jestem zachwycona tą "przegryzką" która fantastycznie wyglądałaby w miseczce serduszkowej. Pyszne orzeszki od których ciężko się oderwać, do tego mega szybkie wykonanie. Przepis podpatrzony u Dorotki.

Składniki:

50dag różnych orzechów ( migdały, nerkowce, orzechy kalifornijskie)
1 białko
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
pół szklanki brązowego cukru
1 łyżeczka cynamonu

Białka ubijamy (ale nie na sztywną pianę), pod koniec dodajemy ekstrakt z wanilii. Dodajemy cukier, cynamon i mieszamy wszystkie składniki. Wrzucamy orzeszki (bez skórki np. migdały) i dokładnie mieszamy aby każdy orzech był pokryty masą.
Na blachę kładziemy papier do pieczenia i wysypujemy na niego orzechy.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 120stopni przez 1-1,5 godziny- ( u mnie wystarczyła 1 godzina) co jakiś czas mieszając i rozdzielając orzechy.

milady10@tlen.pl
-
Gość: Agatka, *.icpnet.pl
2012/05/03 09:08:40
W takich miseczkach zjadłabym popołudniową przekąskę z moim Ukochanym... Tu pojawia się odwieczny problem: ja jestem wielbicielką zdrowego odżywiania, a on uwielbia słodkości. Dlatego zawsze kombinuję, jak zmienić jego ulubione dania w coś zdrowego i pożywnego. W tych miseczkach podałabym mu nasz ulubiony popcorn miodowy.

Składniki:
1 łyżka masła migdałowego
2 łyżki miodu
2 szklanki gotowego popcornu

Wykonanie:
W dużym rondelku zagotować miód, ściągnąć z ognia i wmieszać do niego masło migdałowe. Wrzucić przygotowany wcześniej popcorn i dokładnie wymieszać. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Masło migdałowe można zastąpić orzechowym czy tahini, a miód ulubionym słodem lub syropem z agawy. Przed schłodzeniem można wymieszać z innymi dodatkami - wiórkami kokosowymi, siemieniem lnianym, pestkami słonecznika... A jeśli mam ochotę na czekoladę, to do masy migdałowo-miodowej dodaję łyżeczkę kakao.

Pozdrawiam serdecznie,
Agatka
agatawiencis@o2.pl
-
Gość: Grande, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2012/05/03 20:27:25
W takiej miseczce podałabym domowe chipsy, bo to jest coś, co tygryski lubią najbardziej :)

2-3 ziemniaki kroimy w bardzo cienkie plasterki, osuszamy je przy pomocy papierowego ręcznika. Dużą blachę smarujemy oliwą i układamy na niej chipsy. Posypujemy plasterki solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, słodką lub ostrą papryką... co nam do głowy i do ręki wpadnie. Pieczemy w piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 200 stopni.
Gotowe chipsy przekładamy do miseczki, stawiamy ją blisko siebie i... jemy!
Smacznego! :)
-
Gość: Dzikowiec, *.piaseczno.vectranet.pl
2012/05/03 22:29:18
W tak cudownej miseczce można podawać wszystko, byle z miłością. Ich kształt zdecydowanie prowokuje uczucia, więc myślę, że każda potrawa będzie smakowała wybornie! Proponuję wiosenną sałatkę warstwową - kompozycja warzyw ułożona wastwami w kształcie serca będzie miała niesamowity wyraz!

Składniki, w podanej kolejności od pierwszej warstwy:
- mała sałata lodowa (pokrojona w cienkie paski),
- średni ogórek zielony (plasterki, niezbyt cienkie),
- średniej wielkości cebula (pokrojona w plasterki lub w kostkę),
- 2 pomidory obrane ze skórki (pokrojone w ósemki),
- 1 puszka kukurydzy,
- mały kawałek szynki (starty na tarce z małymi oczkami),
- mały kawałek sera żółtego (starty na tarce z małymi oczkami),
- 3 jajka (pokrojone w ósemki),
- sos (5 łyżek majonezu, 3 ketchupu, 1 łyżka musztardy; sos najlepiej przygotować tuż przed podaniem).

Wszystkie podane składniki tworzą kolejne warstwy. Należy je równomiernie rozłożyć. Proporcje należy dostosować do wielkości miski. Smacznego!!!
-
Gość: KasiekK, 31.187.12.*
2012/05/03 22:29:33
Bardzo podoba mi się czerwona miseczka, a w niej przygotowałabym sałatkę - zielony mix owocowy. Byłoby to śliczne połączenie.

SAŁATKA - ZIELONY MIX OWOCOWY

Składniki

Oczywiście owoce, koloru zielonego. A więc możemy użyć: winogron, kiwi, jabłek Granny Smith, gruszek, agrestu, karamboli Tych owoców, które akurat są dostępne.
Dodatkowo cukier, śmietana kremówka, lub jogurt naturalny ewentualnie konfitura lub syrop owocowy.

Przygotowanie

Owoce należy bardzo dokładnie umyć i osuszyć. Następnie wrzucić do miski lub salaterki winogrono, pokrojone w kostkę jabłka i gruszki oraz kiwi pokrojone w talarki. Wymieszać.
Sałatkę można podawać z jogurtem naturalnym, konfiturami lub polaną syropem owocowym. Nam jednak najbardziej smakuje wersja niestety najbardziej kaloryczna czyli z bitą śmietaną.

magielkuchenny.pl/_files/Gallery/sa/la/salatka-zielony-mix-owocowy-2_mi.jpg

kasiek.k@o2.pl
-
2012/05/04 20:37:15
Palmery

Składniki :

gotowe cisto francuskie
drobny cukier + cukier waniliowy
około łyżki miękkiego masła
woda
Ciasto w plastrach lekko rozwałkowujemy. Smarujemy masłem na całej powierzchni i posypujemy cukrem i cukrem waniliowym ( można je zmieszać razem w miseczce będzie mniej posypywania ). Ciasto składamy dłuższymi bokami do środka. Delikatnie wałkujemy, cukrujemy i składamy krótszymi bokami do środka. Kolejny raz delikatnie wałkujemy, posypujemy cukrem i rolujemy krótsze boki z obydwu stron do środka, posmarowanego wodą lub masłem. Tak uformowane ciasto delikatnie ściskama, zawijamy w folię i wkłądamy do zamrażalnika na 5-10 minut ( można przechowywaćdo 2 dni w lodówce ). Pokroić nożem na plastry 5 mm. Ułożyć na blasze ( najlepiej wyłożoną papierem do pieczenia ), lekko spłaszczyć nożem, łyżką przez papier. Pieczemy w temp. 220 ° C przez 6 minut do złotego koloru, obracamy i pieczemy z drugiej strony około 4 minut. Pieczemy blisko grzałki.

kuchennefascynacje@o2.pl
-
zdrowiej
2012/05/05 21:56:30
A ja sobie wyobraziłam babski wieczór filmowy. Kilka najbliższych koleżanek, pszeniczne piwo, komedie romantyczne albo filmy bollywood i kolorowe miseczki w kształcie serca wypełnione równie kolorowymi, prostymi, zdrowymi przekąskami:
Przekąska pierwsza - gotowane na parze zieloniutkie edamame (fasolki sojowe) z morską solą,
Przekąska druga - biały domowy popcorn, czyli ziarna kukurydzy uprażone w przykrytym pokrywką garnku na dwóch albo trzech łyżkach oliwy z oliwek, z odrobiną soli morskiej.
Przekąska trzecia (gdyby znalazła się trzecia miska) - mieszanka zblanszowanych migdałów, nerkowców i orzechów włoskich uprażonych na suchej patelni, po czym skropionych sosem sojowym żeby nabrały słonawego smaku.
oolah@wp.pl
-
Gość: kuchniaszerokootwarta, *.ip.netia.com.pl
2012/05/08 19:43:05
W takiej miseczce z pewnością podałabym potrawę stworzoną z miłości. A więc sałatkę będącą owocem pasji mojej i męża. Pasji męża - do ogrodnictwa i prowadzenia ogródka, która co roku daje nam obfite plony kilkunastu odmian pysznych pomidorków. I mojej pasji do gotowania i przyrządzenia potraw z tego, co mąż wyhodował ;)
W takiej miseczce podałabym naszą pyszną sałatkę

Tricolore pomidore

Składniki:
1 czerwony mięsisty pomidor (np.bawole serce)
6 pomidorków yellow cherry
4 pomidory bananowe (odmiana orange banana tomato)
5 liści sałaty (krucha lub masłowa)
1/2 strąka średniej czerwonej papryki
1/2 puszki kukurydzy (ok. 150 g)
1 mały ogórek wężowy
kawałek białej części pora (ok. 5 cm)
10 listków świeżej bazylii
4-5 łodygi świeżego tymianku
1 łyżka oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki świeżo zmielonego kolorowego pieprzu

Warzywa myjemy i osuszamy. Ogórka obieramy ze skórki. Sałatę rwiemy na kawałki, pomidorki bananowe kroimy w plasterki, yellow cherry na połówki, pomidora czerwonego w większą kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy.Paprykę kroimy w kostkę, ogórka w półplasterki, pora w talarki. Do wszystkich składników dodajemy świeże zioła polewamy oliwą, solimy i pieprzymy. Podajemy zaraz po przygotowaniu.

Ps. Sałatka pałaszowana byłaby oczywiście z jednej miski przeze mnie i męża.

olusia23@poczta.onet.pl
FB polubione jako Aleksandra Kocjan-Dziatłowicz
-
Gość: Kasia, *.play-internet.pl
2012/05/09 23:46:28
Romantyczne serce z kurczakiem, ryżem i warzywami.

Podwójnego fileta z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na złocisty kolor z przyprawą do gyrosa i bazylią. Ugotować 2 worki ryżu z kostką rosołową. Pierwszy woreczek ryżu wymieszać z pieczarkami oraz cebulą podsmażoną na oleju. Dodać kukurydzę konserwową, ugotowany, pokrojony brokuł oraz szparagi, pokrojoną w plastry marchewkę i paprykę (lub inne warzywa - w zależności od gustów smakowych). Wsypać wszystko do miseczki w kształcie serca. Następnie masę mięsno - warzywną przysypać 2-3 cm warstwą ryżu i mocno wygładzić łyżką. Następnie na półmisku odwrócić miseczkę i delikatnie zdjąć z potrawy. Na talerzu zobaczymy smakowite, wielobarwne serducho dla ukochanej osoby. Wierzch serca można przyozdobić listkami bazylii lub mięty. Smacznego.
ksoch@poczta.onet.pl
-
Gość: Wilku, *.play-internet.pl
2012/05/10 00:01:14
Ja zrobiłbym kolorową galaretkę: Rozpuścić 4 różnokolorowe galaretki, wlewać po kolei do miseczki serca (po tym jak prawie całkiem stężeją) tak, by się nie wymieszały, ale stworzyły cztery kolorowe warstwy. Między każdą warstwę wkładam pokrojone owoce: banany, jabłka, mandarynki, truskawki, winogrona, ananasa i brzoskwinie (co kto lubi). Po tym jak deser stężeje - odwracamy miseczkę do góry dnem i wyjmujemy galaretkę. Galaretkowe serce ozdabiamy bitą śmietaną i piękną truskawką. Romantyczny deser dla dwojga gotowy! Smacznego :)

Maciek
m_wilq@wp.pl
-
panna_malwinna
2012/05/10 10:15:29
Ja zaproponuję sałatkę na ciepło z czerwonej kapusty, sera feta i pestek dyni.

500 g czerwonej kapusty
2 łyżki oliwy
1 czerwona cebula, pokrojona w kostkę
3 ząbki czosnku, drobno posiekane
łyżeczka świeżego rozmarynu, drobno posiekanego
60 g rodzynek (lub innych suszonych owoców)
2 łyżki octu balsamicznego
60 g sera feta, pokruszonego
pół szklanki uprażonych pestek dyni
Kapustę szatkujemy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy cebulę, aż zmięknie. Dodajemy czosnek i kapustę, solimy. Smażymy, aż kapusta stanie się miękka (w zależności od tego, czy używamy młodej, czy starej kapusty, może to zająć od 5 do 15 minut. Ważne, by kapusta zmiękła, ale nadal pozostała chrupiąca). Wrzucamy rodzynki, wlewamy ocet, chwilkę smażymy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ciepłą kapustę posypujemy serem feta i pestkami dyni. Jest smaczna zarówno na ciepło, jak i na zimno.

pozdrawiam

Malwinna

m.lollypops@gmail.com
-
2012/05/10 11:05:23
Ja w większej miseczce podałabym sałakę z avocado, jest szybka prosta bardzo smaczna i pasuje do wielu dań :)

avocado
papryka czerwona
pół puszki kukurydzy
sok z połowy limonki
szczypta soli
zielone tabasco

Avocado obieramy i kroimy w kosteczkę.
Paprykę kroimy w kosteczkę.
Oba składniki mieszamy z kukurydzą.
Przyprawiamy solą, sokiem z limonki oraz zielonym sosem tabasco.
Ilość tabasco wedle uznania, ja dodałam około 2 łyżki.

Natomiast w mniejszej miseczce podałabym przepyszny deser, lody bakaliowe :)

350 ml śmietanki 30%
100 ml mleka
2 żółtka
50 g cukru pudru
2 łyżki soku z pomarańczy
starta skórka z całej pomarańczy
ok. 10 plasterków suszonej moreli
garstka rodzynek sułtańskich
ok. 3 łyżki orzechów włoskich
ok. 3 łyżki orzechów laskowych

Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę.
Stopniowo dodajemy sok i skórkę z pomarańczy a także mleko, cały czas ucierając.
Wlewamy mieszankę do garnuszka i na małym ogniu gotujemy często mieszając.
Gdy masa zgęstnieje, odstawiamy do ostudzenia.
Orzechy drobno mielimy.
Morele kroimy na małe kawałeczki.
Śmietankę ubijamy na sztywno po czym dodajemy do niej wystudzoną masę, zmielone orzechy a także rodzynki i pokrojoną morelę.
Delikatnie ale dokładnie mieszamy i w plastikowym pojemniku wkładamy do zamrażarki.
Lody są gotowe po ok. 4 godzinach.

Smacznego :)

mientablog@yahoo.com
.


PustaMiska - akcja charytatywna
Twoje Miasto Za Pół Ceny











Gotujemy po polsku!

Durszlak.pl

Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi






Gotujemy po polsku!