Blog > Komentarze do wpisu

Truskawki z kruszonką

Wczoraj kupiłam 25 dkg polskich truskawek, jeszcze nie mają niestety smaku żeby zjeść ze smakiem. Postanowiłam więc zapiec je pod kruszonką. 

Truskawki pod kruszonką
  • truskawki umyte, bez szypułek, pokrojone na pół
  • 50 gram mąki
  • 20 gram cukru brązowego
  • 30 gram masła 


Truskawki należy ułożyć w naczyniu do zapiekania. Pozostałe składniki włożyć do jednej miseczki i palcami połączyć ( mają być grudki ) . Wstawić do piekarnika i piec w temp. 180 C przez ok. 10 minut. Uwaga ten przepis uzależnia :)



Uwaga ten przepis uzależnia :)
piątek, 11 maja 2012, dyrdymalki
"
"

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
panna_malwinna
2012/05/11 12:45:16
Jakie pyszności;)
-
Gość: mojetworyprzetwory, *.limes.com.pl
2012/05/11 12:50:37
Przepysznie! Niech już będą truskawki!
-
2012/05/11 14:14:25
No to już wiem, czym mnie kusiłaś po nocy :)
-
2012/05/11 14:14:30
Juś isę nie mogę doczekać czerwca:) U nas też są już truskawki,a le w kosmicznej cenie 20 zł/kg i 12 zł/pół kg:) ...a jak już będzie czerwiec to sobie będę robić podobne kruszonki:) pozdrawiam ciepło
-
majanaboxing
2012/05/11 22:35:01
Ach, to jest pyszne, pyyyyyszne! Nie mogę się doczekać truskawek :)
-
wariatka327
2012/05/11 22:49:59
ja też nie mogę się doczekać truskawek i całej masy innych, smacznych i pachnących owoców
-
Gość: Josia, *.telpol.net.pl
2012/05/12 01:09:49
pyszne, pyszne, pyszne....
.


PustaMiska - akcja charytatywna
Twoje Miasto Za Pół Ceny











Gotujemy po polsku!

Durszlak.pl

Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi






Gotujemy po polsku!